XXX. ARRAIN AZOKA maiatzak 17, 18 eta 19
Ondarea, artisautza eta artea dira bertako gastronomiaren ezaugarri nagusiak. Elikagaiek gure historiako garai desberdinak islatzen dituzte, izan ginena eta garena erakusten dute, eta horren adibide dira gure industria eta bizimodua. Arrantzaleak, saregileak, kontserbak eta elkarte gastronomikoak.
Dastatzen duguna baino gehiago delako,
OSPATU DEZAGUN GASTRONOMIA
XXVII. HEGALUZE SARIA
"BEGO GANGOITI CANGA" Hegaluze saria 2024
Honakoak izan dira saritua erabakitzeko kontuan hartutako ezaugarriak:
- Bego da Arrain Azokaren sortzailea; bere master amaierako proiektua izan zen.
- 1994an egin zen lehenengo Arrain Azoka, eta azoka txiki bat modura jaio bazen ere,
azoka handi eta ospetsuan bihurtu du, erreferentziazko azokan bihurtuta.
- Iniziatiba, sormena eta lan egiteko gogoa ez dira falta izan urte hauetan guztietan;
Begok mimo handiz antolatu du urtez-urte Arrain Azoka.
Zoridxonak Bego eta eskerrik asko!
AURREKO EDIZIOAK
BERMEO TUNA WORLD CAPITAL
Mundu-mailako etorkizuneko erronka baten aurrean gaude, gure gizartearentzat giltzarria den sektorearen inguruan jardunbide egokiak eta iraunkorrak sustatzen dituena.
Egin dezagun iraunkor Bermeoko erara
Let´s make it sustainable
Bermeo Tuna World Capitalek hegalaburraren kudeaketa iraunkorra sustatzen du maila globalean, ezagutza zientifikotik eta jardunbide egokien lidergotik abiatuta baliabide natural gisa.